Labels

De labels van onze bieren worden gemaakt door allerlei kunstenaars die vrijwillig meewerken. Bekijk onze bieren om een indruk te krijgen van de labels die er tot nu toe zijn ontwikkeld.

Zelf een label ontwerpen?

Een erg belangrijk detail zijn de voorwaarden bij het maken van een label. Metgezel is een hobbyproject van een groep vrienden en dus absoluut (nog) geen commercieel ingestelde brouwerij met een verkoop licentie; dit betekent dat we ons bier niet verkopen en dus helaas geen budget hebben voor labels. Wat we tot nu toe elke keer doen is een set van het te labelen biertje (altijd leuk om zelf te hebben of cadeau te doen aan vrienden/familie) en evt. meer van onze biertjes aanbieden ter compensatie van een ontwerp, en het uitnodigen van de kunstenaar bij een proef en/of brouwsessie. Het eigendomsrecht van het label blijft van jou en als we ooit zouden besluiten om dit (of volgende) biertjes te verkopen krijg jij alsnog een marge op elk biertje.

Als je nog steeds geïnteresseerd bent en we bevestigen de opdracht om een label te ontwerpen sturen we informatie over het biertje waar we een label (en soms ook nog een naam) voor  nodig hebben.

Verder zijn er  aan labels maar een paar technische eisen:
– het ontwerp moet uiteindelijk bij voorkeur digitaal in 600DPI aangeleverd worden; hoeft niet vector, liefst zonder compressie (bronbestanden bewaren) maar mag ook wel hoog kwaliteit JPG zijn.
– formaat 12,5 x 6,5cm
– 1cm marge voor tekst.

De volgende dingen moeten op het label:
– de naam van het biertje en indien we een vinden, een leuke subtitel
– ons logo, mag evt. ook zelf getekend en aangepast

(hier ook als PSD file: metgezel-logo)

– de botteldatum (je mag zelf weten hoe en wat je dit er op zet)
– het alcoholpercentage

Verder heb je volledige vrijheid! 🙂

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via Facebook